Lees hier de blogs van Haptotherapie Nijmegen

 • 23/09/2019 - Anita van Raak 0 Opmerkingen
  Wat is het verschil tussen haptotherapie en psychologie?

  U zit niet lekker in uw vel, ondervindt slaapproblemen of voelt zich gestrest. Hulp van een psycholoog of haptotherapeut vragen is vaak niet de gemakkelijkste stap, maar kan toch enorm nuttig zijn. Juist omdat een haptonoom of psycholoog niet persoonlijk betrokken is bij uw situatie, krijgt u objectieve hulp en behulpzame methodes aangeboden om beter met uw omstandigheden om te gaan. Maar wat is nu het verschil tussen haptotherapie en psychologie?

  Lees meer
 • 29/08/2019 - Anita van Raak 0 Opmerkingen
  Seksualiteitsproblemen en jongeren: maakt u het bespreekbaar?

  Van de seksuele revolutie in de jaren ’60 tot de huidige, constante aanstroom van prikkels in onze directe omgeving: waar de manier van denken over seks toen vrijer werd, kijken we nu bijna niet meer op of om bij het zien van seksueel getinte beelden. Datingsites, erotische apps en verleidelijke reclames; jongeren krijgen een stortvloed aan beelden op hun af en met de hedendaagse technologie wordt het ook steeds makkelijker om dit uit te wisselen. En aangezien seks tegenwoordig de meest normale zaak van de wereld is, draaien we ook onze hand niet meer om voor meerdere seksuele partners. 


  Met seksualiteit overal om ons heen, hoe belangrijk is het dan eigenlijk om dit onder de aandacht te brengen bij jongeren? Waarschijnlijk belangrijker dan ooit.

  Lees meer