Wat is het verschil tussen haptotherapie en psychologie?

U zit niet lekker in uw vel, ondervindt slaapproblemen of voelt zich gestrest. Hulp van een psycholoog of haptotherapeut vragen is vaak niet de gemakkelijkste stap, maar kan toch enorm nuttig zijn. Juist omdat een haptonoom of psycholoog niet persoonlijk betrokken is bij uw situatie, krijgt u objectieve hulp en behulpzame methodes aangeboden om beter met uw omstandigheden om te gaan. Maar wat is nu het verschil tussen haptotherapie en psychologie?

Wat is psychologie


Psychologie is de wetenschap van het menselijk gedrag: in de psychologie probeert men te begrijpen hoe de mens functioneert en waarom we doen wat we doen. De letterlijke vertaling van het woord is dan ook studie van de geest. Onze interne geestelijke processen zijn enorm complex en daarom probeert een psycholoog gedrag te begrijpen door achterliggende gedachten en gevoelens naar de bovengrond te leiden. Door met u te praten achterhaalt een psycholoog hoe u met problemen en moeilijke situaties omgaat.

Nu hoeft u geen zware psychologische problemen te ondervinden om profijt te hebben van therapie. Vermoeidheid, futloosheid, angst, stress, depressie, onzekerheid, relatieproblemen en trauma’s: dit zijn allemaal veelvoorkomende klachten die tijdens therapie behandeld kunnen worden.

Wat is haptotherapie

Bij haptotheraptie brengen we mensen in contact met hun gevoel: door constant uw eigen gevoelens te negeren of weg te drukken, kunt u vastlopen. Dit kan lichamelijke of geestelijke klachten veroorzaken. Deze vastzittende emoties brengen we weer in beweging, zodat u ze kunt orderen en verwerken. Hierbij komt het gevoel van vertrouwen en innerlijke veiligheid terug, zodat u weer open staat voor intimiteit en geluk, en stress en tegenval goed opvangt.
Haptotherapie is een persoonlijke therapie waarbij we het denken en voelen weer in evenwicht brengen. Het gaat erom dat u weer met uw gevoel in contact komt en dat u weer op dit gevoel kunt vertrouwen. U zult merken dat uw zelfvertrouwen groeit en dat u sterker in uw schoenen gaat staan. Als we tijdens de therapie een oude pijn ontdekken, dan verwerken we die ook direct.

Voor wie is haptotherapie geschikt?

Haptotherapie helpt om het emotionele proces op gang te brengen en verdrongen gevoelens te verwerken. Door aanraking leert u te voelen en begint uw gevoelsleven zich weer te ontwikkelen. U krijgt een nieuwe kijk op de wereld, uw directe omgeving en uzelf. Uw eigenwaarde, zelfbewustzijn en het inzicht in uw grenzen en mogelijkheden groeien en ook uw contact met de buitenwereld wordt bevorderd. Haptotherapie heeft invloed op uw dagelijks leven en is daarom een ideale therapievorm voor onder andere:

• Stress- en spanningsklachten
• Lichamelijke klachten door stress (hyperventilatie, vermoeidheid, hoofdpijn)
• Chronische pijnklachten
• Onzekerheid en faalangst
• Emotionele blokkades (verdriet, angst, boosheid)
• Problemen met acceptatie en verwerking van verlies, trauma, ziekte of handicap
• Problemen in relatie met uzelf en met anderen
• Een geremde ontwikkeling, uitend in niet lekker in uw vel zitten, niet weten wat u wilt, onrust, onvrede met een bestaande situatie, onzekerheid en (faal)angst;
• Negatief zelfbeeld, problemen met uw eigen lichaam accepteren, eetstoornissen

Wilt u ook weer in aanraking komen met uw eigen gevoelens, onderdrukte emoties loslaten en uw zelfvertrouwen laten groeien? Boek dan eens een kennismakingsgesprek bij Haptotherapie Nijmegen waarin we uw klachten en problemen bespreken en u laten ervaren wat een haptotherapeutische aanpak voor u kan betekenen.

0
Feed

Schrijf een reactie